Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Teresa Pallarès

Mestra Artesana Cerera

Teresa Pallarés Cerera

TERESA PALLARÈS CASALS

Ofici: Mestra Artesana Cerera

Carnet artesana: 13.859

www.artesaniaencera.com

C/ Lluís Companys, 7
43597 ARNES (TERRA ALTA)
Espelmes de canya
Ciri de bateig
mand de cera

M’agrada fer espelmes. I m’agrada ser artesana

A les fires i trobades d’artesans he conegut un món que em fa feliç i del que m’enorgulleix formar part.

Visc a Arnes, a la Terra Alta, un poble amb gran tradició apícola, i això em va donar la idea de fer les espelmes amb la cera de les abelles, com feien els nostres avantpassats. És un material preciós que les abelles segreguen per les glàndules cereres situades sota les ales, després d’haver consumit nèctar, o sigui mel, i pol·len, i que, depenent de les diverses floracions, pot variar de color, des del blanc marfil fins al de la xocolata negra, passant per tota la gamma de grocs, marrons i ataronjats.

Un bon amic del poble, Santiago Povill, apicultor experimentat, em va dir la frase: “Tu que fas candeles has de saber que els antics quan feien una candela la feien en una canya”. Em va fascinar la idea, d’una simplicitat tan efectiva.

Les abelles formaven part de la feina quotidiana per a poder menjar mel, i de la cera se’n feien espelmes per il·luminar-se. Com? En una modesta canya del riu, que per la seva forma i ser buida de dins és el motlle perfecte per a fer una espelma!!

Faig espelmes en diferents tècniques però aquesta és, amb molta diferència, la meva preferida. Fins i tot els ciris de bateig surten d’una canya de bambú del delta de l’Ebre.

Admiro les abelles. Us heu parat mai a mirar amb atenció una bresca? És la perfecció. Elles són les autèntiques artesanes.

Estic contenta d’haver triat aquest camí…

Aart.Tebre

Associació d’Artesans de les Terres de l’Ebre

Logo Aart.Tebre

No dubtis en contactar amb nosaltres

aart.tebre@gmail.com

A %d bloguers els agrada això: